2015. dec 08.

7 ok, amely bebizonyítja, hogy jó vidéken élni!

írta: Sárosi Viola
7 ok, amely bebizonyítja, hogy jó vidéken élni!

   varos.jpg

Nagyon sok negatívumot lehet hallani, hogy falun a megélhetőség rosszabb. Tény, mindennek vannak előnyei, és hátrányai, de nem mindig a hátrányokból kellene kiindulni. Íme 7 ok, amely bebizonyítja, hogy jó falun élni:

  1. Csendesebb: alapvetően városban az emberek hozzászoknak a rengeteg zajhoz, a folytonos pörgéshez, mit sem vesznek észre ebből, míg falun sokkal kevesebb zaj éri őket. Esténként gyakorlatilag csak a kutyaugatások hallatszanak, a tücskök éneklése, a falióra ketyegése, reggelenként a kakas kukorékolása.
  2. Nyugalmasabb: nincs akkora tömeg, mint sokszor a városok központjaiban. Nem lökik le a földre egymást az emberek. 
  3. Biztonságosabb: nem fenyegeti a falun élőket annyi veszély, mint egy nagy városban. Nincs olyan nagy forgalom sem, ezért a gyerekekre nézve is sokkal megfelelőbb. Nem akarnak minden második utcasarkon kirabolni/megerőszakolni/elütni.
  4. Jobb a levegő: nem folytogat senkit a szmog. A falusi ember a természetben él, s nem pedig attól elszakítva. Az évszakok változása is nagyobb élményt nyújt vidéken, mint városon, mivel városon leginkább csak az időjárás változását veszik észre az emberek a nagy beépítettség miatt.
  5. Nagyobb az összetartás egyének között: mások az emberi kapcsolatok. Vidéken mindenki ismer mindenkit, így természetes, hogy mindenki beszél mindenkivel, míg városon lehet csak a szomszéddal beszélgetnek az emberek.
  6. Hagyományőrzés: ez sincs feledésben, mivel minden generáció tovább élteti, kiszínezi a régi hagyományaikat, és tovább adja más nemzedéknek is.
  7. Házias ízek: igazán jó húslevest, csak vidéken lehet fogyasztani. Zamatos, parasztos ételek lehet enni: házi sonkát, sajtot, zöldséget, kolbászt, stb.

 

Kép forrása: https://creativemarket.com/TastyVector/112443-Urban-and-village-landscape

Szólj hozzá